Tämä on yksi parhaista suklaakakuista ikinä! Jos pidät suklaakakuista, tämä on aivan ehdottomasti tehtävä. Ainekaan tämä kakku ei ole kuivaa.

Pohja:

175g   suklaatäytekeksejä tai Digastive-keksejä

50g     voita

Täyte:

4        liivatelehteä

170g  taloussuklaata

200g  maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4dl sokeria

2tl     vaniljasokeria

2       keltuaista

2       valkuaista

2dl    kuohukermaa

 

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ( 22-24cm ). Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksivoi-seos kevyesti vuoan pohjalle.

Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Laita molemmat vaahdot jääkaappiin odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ( 1-3 rkl ). Sekoita juustoon liivate, suklaa, loput sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä yön yli.

Vinkki: koristeluun sopii hyvin rouhittu suklaa ja digastive-keksi muruset