Tää on kans tosi hyvä juustokakku, helppo tehdä mutta silti hyvää. Ja sitä minä ainekin arvostan :D
Pohja:
150g Digastivekeksejä
50g voita
Täyte:
600g maustamatonta Philadelphia juustoa
2½dl sokeria
4 kananmunaa
1dl kermaa
Päällinen:
500g pakastemansikoita
50g sokeria
2dl mansikkamehua ( mansikkapillimehu sopii hyvin )
9kpl liivatelehtiä
Sulata suklaa ja murskaa keksit. Sekoita ne keskenään ja laita irtopohavuoan pohjalle. Kannattaa laittaa leivinpaperi, on helpompi saada pois. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita taikina ainekset järjestyksessä keskenään. Laita munat aina yksi kerrallaan. Ota pohja jääkaapista ja kaada taikina päälle. Uuniin 175 asteeseen keskitasolle noin tunniksi. Laita kakku paistamisen jälkeen muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä ja purista ylimääräiset vedet pois. Laita mansikat ja mehu kattilaan. Lisää liivatteet kattilaan kun mansikat ja mehu melkein kiehuu. Kun liivate on liuennut, anna hetki jäähtyä. Kaada päällinen kakun päälle ja laita jääkaappiin yön yli. Good
Kommentit