Olen pienen ikäni aikana syönyt vain kahta oikein hyvää suklaakakkua. ( Olen suklaakakkujen kanssa aika nirso :D ) Tämä on toinen niistä. ( Toinen löytyy tältä sivustolta nimellä Suklaa-Juustokakku ) Tämä on hyvin tiivis, mutta suussa sulava. Korkeat, rapeat reunat ja lohkeileva rapea pinta sekä mehevä sisältö. Tämä kakku ei kuitenkaan ole välttämättä mikään vieraille tarjottava kakku, koska sen ulkonäkö ei ole ehkä niin houkutteleva.

250g   voita

250g   tummaa suklaata paloina ( kaakaopitoisuus vähintään 50% )

5          keltuaista

5          valkuaista

250g    ruskeaa tai valkoista kidesokeria

 

Voitele 9x20cm:n suuruinen irtoreunavuoka. Pane voi ja suklaapalat kulhoon ja sulata ne vesihauteessa välillä sekoittaen. Nosta seos pöydälle jäähtymään.

Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää loput sokerista ruokalusikoittain vatkaten jokaisen sokerilisäyksen jälkeen vähintään 20 sekunttia. ( Aaarrgghh! ) Valmiin vaahdon tulee olla kiiltävää ja kestävää.

Sekoita voi-suklaasula keltuaisvaahtoon ja sitten valkuaisvaahto kahdessa erässä varovasti nostellen. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasossa 40-50 minuuttia tai kunnes kakun keskeltä kokeitaessa tikkuun jää vain muutama kostea nokare. Varmista veitsellä reunojen irtoaminen ja anna kakun jäähtyä vuoassaan, missä se laskee. Reunat jäävät rapeiksi ja korkeammiksi kuin kakun keskus.

Anna kakun olla jääkaapissa yön yli, ja säilytä sitä sen jälkeen huoneen lämmössä. Kakku säilyy hyvänä muutamia päiviä, mutta tuskin siitä on enää muutaman päivän jälkeen mitään jäljellä. :D