Täytteitä voi vaihdella maun mukaan, koska täytteeksi sopii melkein mitä vaan. Yksi hyvä on herkkusienet.

Neljälle

4     isoa paprikaa

3dl  vettä

ripaus suolaa

Täyte:

2dl    riisiä

1      lihaliemikuutio

200g jauhelihaa

1rkl    öljyä

1        sipuli

½tl      aromisuolaa

mustapippuria

basilikaa

2dl      juustoraastetta

 

1. Halkaise paprikat varren sunnassa. Poista siemenet ja huuhdo. Keitä kuoria suolalla maustetussa vedessä kannen alla 5-8 minuuttia. Jos taas haluat paprikoista vähän kovempia, älä keitä niitä. Silppua sipuli.

2. Kiehauta vettä ja lisää sinne riisi, liemikuutio ja suolaa. Keitä riisipakkauksen mukaan.

3. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista siinä kevyesti jauheliha. Lisää ruskistamisen lopussa sipulisilppu, anna sen kuullottua.

4. Sekoita jauheliha-sipuliseos riisien joukkoon. Mausta ja lisää puolet juutosta seokseen.

5. Asettele valutetut paprikanpuolikkaat uunivuokaan ja annostele täyte. Sirota loppu juusto täytteen päälle. Voit vielä ripotella mausteita ja pirskotella öljyä paprikoitten päälle.

6. Kypsennä uunissa ylätasossa 200 asteessa 30 minuuttia. 1248379912_img-d41d8cd98f00b204e9800998e